صدور گواهی فوت در منزل تهران + قوانین ، شرایط و مدارک مورد نیاز
صدور گواهی فوت در منزل تهران ، یکی دیگر از خدمات شرکت خدمات پرستاری رز می باشد. به همین جهت قصد داریم تا توضیحاتی را درباره شرایط صدور گواهی فوت ، سند وفات ، قوانین ثبت احوال ، مراحل صدور گواهی فوت و … خدمت شما ارائه دهیم. جهت دریافت خدمات صدور گواهی فوت در منزل تهران نیز از طریق شماره تماس های زیر اقدام نمایید.
نشانی دفتر : تهران ، منطقه ۲۲ ، شهرک گلستان ، میدان اتریش ، خیابان لاله خیابان ولیعصر ، خیابان یاس یازدهم ، ساختمان آریان ، طبقه دوم ، واحد ۶
دسترسی سریع
صدور گواهی فوت
همانطور که ولادت افراد توسط سازمان ثبت احوال ثبت می گردد. وفات افراد هم توسط این سازمان ثبت می شود. علاوه بر این، تمامی مراحل قانونی انتقال ارثیه و … از متوفی به بازماندگان فرد، منوط به ثبت وفات در اداره ثبت احوال می باشد.
سند وفات
سند رسمی که وفات فرد در آن ثبت می گردد و همچنین بر اساس این سند، گواهی فوت صادر می گردد.
گواهی فوت
اداره ثبت پس از بررسی سند وفات، شناسنامه فرد متوفی را باطل کرده و بر اساس سند وفات، گواهی فوت یا خلاصه رونوشت وفات را صادر می نماید.
گواهی فوت صادر شده توسط پزشک
در صورتی که فرد متوفی در منزل فوت کرده باشد، پزشک می تواند پس از بررسی کامل و تایید عدم احتمال قتل گواهی فوت صادر کند. علاوه بر این در صورتی که در مهر یک از مراحل کفن و دفن شواهدی مبنی بر عدم مرگ طبیعی فرد پیدا شود. جنازه شخص به پزشکی قانونی ارجاع داده شده و این سازمان بعد از آن موظف به تعیین تکلیف و صدور اجازه برای دفن می باشد. تمامی مرحله های ثبت وفات توسط اداره ثبت احوال تنظیم می شود. در ادامه به برخی از این قوانین خواهیم پرداخت.
وفات هر شخص اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود و نیز وفات ایرانیان در خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت یا به یکی از ادارات سازمان ثبت احوال کشور اعلام می شود.
هر یک از اشخاص زیر می توانند به اعلام وفات و اخذ گواهی فوت اقدام نمایند :
۱- نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده است با ارائه مدرک شناسائی.
۲- مأموران انتظامی متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است.
۳- متصدیان گورستانها.
۴- مقامات قضایی و نظامی.
۵- گروههای امدادی.
مدارک مورد نیاز :
۱- گواهی فوت به هر شخصی و به هر تعدادی که درخواست نماید تسلیم خواهد شد.
۲- برابر گواهی فوت وجهی طبق تعرفه جاری اخذ می شود.
– جهت ثبت وفات و اخذ گواهی فوت کلیه ادارات ثبت احوال سراسر کشور آمادگی دارند در ساعات و ایام اداری پاسخگوی مراجعین محترم باشند و در صورت تکمیل بودن مدارک لازم نسبت به ثبت وفات و صدور گواهی فوت در همان روز اقدام خواهد شد.
– در صورت عدم تحویل شناسنامه متوفی ارائه مدارکی که هویت وی را مشخص نماید الزامی است که در این صورت پس از طی مراحل اداری نسبت به ثبت وفات و صدور گواهی فوت اقدام خواهد شد.
( مراحل صدور گواهی فوت )
قوانین ثبت احوال
در ادامه به برخی از قوانین ثبت احوال در رابطه با صدور گواهی فوت خواهیم پرداخت :
ماده ۲۲ –مرگ هر کس اعم از ایرانی یا خارجی و همچنین ولادت طفلی که مرده به دنیا آمده یا بلافاصله پس از ولادت بمیرد باید به مأمور یا نماینده ثبت احوال اعلام شود. مرگ ایرانیان در خارج از کشور به مأموران کنسولی محل اقامت یا نزدیکترین مأموران کنسولی ایران یا به سازمان ثبت احوال کشور اعلام میشود. مرگ ایرانیان و خارجیان ساکن کشور را مأموران و نمایندگان ثبت احوال و مرگ ایرانیان در خارج از کشور بر حسب محل اعلام، مأموران کنسولی ایران،مأموران یا نمایندگان ثبت احوال ثبت میکنند، مرگ باید در سند ثبت مرگ و همچنین در دفتر ثبت کل وقایع در صفحات مربوط به در گذشته و پدر و مادر او و شناسنامه متوفی ثبت و امضاء و مهر گردد. مرگ خارجیان پس از ثبت به شهربانی محل اعلام میشود و یک نسخه گواهی به سازمان ثبت احوال کشور فرستاده خواهد شد که به وزارت امور خارجه ارسال گردد. تبصره – گواهی مرگ به هر شخصی که درخواست کند تسلیم میگردد.
ماده ۲۳ – در سند ثبت مرگ باید اطلاعات زیر قید گردد. ۱ – محل، روز، ماه و سال مرگ و تاریخ ثبت. ۲ – نام و نام خانوادگی و جنس و تاریخ تولد و شغل و شماره شناسایی و برگ ولادت یا پروانه اقامت و تاریخ و محل صدور شناسنامه یا پروانه اقامت در گذشته. ۳ – علت مرگ در صورتی که مشخص باشد. ۴ – نام و نام خانوادگی و شماره شناسایی و محل صدور شناسنامه پدر و مادر در گذشته. ۵ – نام و نام خانوادگی و شماره شناسایی و محل صدور شناسنامه و محل اقامت و سمت اعلامکننده. ۶ – نام و نام خانوادگی و شماره شناسایی و محل صدور شناسنامه و محل اقامت و شغل گواهان. ۷ – نام و نام خانوادگی و امضاء نماینده یا مأمور ثبت احوال و اثر مهر. ۸ – شماره و سری برگ مخصوص ثبت مرگ. ۹ – محل توضیحات.
ماده ۲۴ – واقعه مرگ باید طبق تصدیق پزشک و در صورت نبودن پزشک با حضور دو نفر گواه ثبت گردد. در مورد طفلی که مرده به دنیا آمده یا بلافاصله پس از تولد بمیرد در صورت وجود پزشک در محل تصدیق پزشک ضروری است و در صورت نبودن پزشک گواهی دو نفر کافی است. پزشکی که وقوع مرگ به او اطلاع داده میشود در هر مورد مکلف به معاینه جسد و صدور تصدیق یا اظهار نظر میباشد و در صورتی امکان تشخیص علت مرگ باید تصدیق شود و به هر حال یک نسخه از تصدیق یا اظهار نظر خود را باید به ثبت احوال محل و در مهلت مقرر ارسال نماید.
ماده ۲۵ – مهلت اعلام مرگ ده روز از تاریخ وقوع یا وقوف بر آن است. روز مرگ و تعطیل رسمی بعد از آخرین روز مهلت به حساب نمیآید و در صورتی که مرگ در اثناء سفر رخ دهد مهلت اعلام آن از تاریخ رسیدن به مقصد احتساب خواهد شد. تبصره – ترتیب ثبت وقایع ولادت و مرگی که پس از انقضاء مهلت مقرر اعلام شود در آییننامه اجرایی این قانون تعیین خواهد شد.
ماده ۲۶ –اعلام مرگ و امضاء سند ثبت مرگ به عهده یکی از اشخاص زیر است: ۱ – نزدیکترین خویشاوند متوفی که در موقع مرگ حاضر بوده است. ۲ – متصدی یا صاحب مکانی که مرگ در آن رخ داده است یا نماینده او. ۳ – هر شخصی که در موقع مرگ حاضر بوده است. ۴ – مأموران انتظامی یا کدخدا. تبصره – متصدیان گورستان یا دفن مکلف به اطلاع مرگ به ثبت احوال هستند.
جهت صدور گواهی فوت در منزل با ما تماس بگیرید.
ماده ۲۷ – در صورتی که مرگ یا ولادت طی نامه رسمی از طرف مأموران انتظامی یا قضائی و یا سایر مقامات اعلام شود شماره و تاریخ اعلامنامه در سند درج و به منزله امضاء سند خواهد بود.
ماده ۲۸ – در موارد زیر اعلام مرگ بعهده مقامات زیر است: ۱ ـ در صورتی که مرگ در اثر بروز سوانح از قبیل زلزله سیل، طوفان و آتشسوزی واقع شود مقامات انتظامی یا گروههای امدادی حاضر در محل مکلفند واقعه مرگ را ضمن ارسال صورت حاوی نام و نام خانوادگی و حتیالمقدور شماره شناسایی و محل صدور شناسنامه و سن متوفی اعلام نمایند. ۲ – مرگ نظامیانی که در زمان صلح در سربازخانه و یا ضمن مانورهای نظامی یا در زمان جنگ واقع میشود وسیله فرمانده قسمت با تعیین نام ونام خانوادگی و شماره شناسایی و محل صدور شناسنامه اعلام میگردد.
ماده ۲۹ – در مواردی که مشخصات متوفی معلوم نشود یا به بعضی از اطلاعاتی که باید در سند قید شود دسترسی نباشد در سند ثبت مرگ به جای مشخصات عبارت (نامعلوم) نوشته میشود تکمیل مشخصات نامعلوم با هیأت حل اختلاف خواهد بود.
ماده ۳۰ –مدرک ثبت فوت فرضی غائب مفقودالاثر حکم قطعی دادگاه است مدیران دفاتر دادگاههایی که حکم قطعی فوت فرضی غائب مفقودالاثر از آن دادگاه صادر شده مکلفند یک نسخه از رأی صادره را طی نامه رسمی به ثبت احوال محل ارسال دارند.
صدور گواهی فوت در منزل شرق ، غرب ، جنوب ، شمال و مرکز تهران ، سند وفات
شرایط صدور گواهی فوت در منزل
پزشک در صورتی می تواند برای فرد فوت شده ، گواهی فوت صادر کند که :
فرد فوت شده بیمار او بوده و پزشک از شرایط و احوالات آن فرد آگاهی داشته باشد.
در صورتی که پزشک ، فرد را نمی شناسد ، بتواند با بررسی دقیق مدارک بیمار علت فوت را تشخیص دهد
علت فوت باید کاملا مشخص باشد و مرتبط با بیماری فرد باشد زیرا ممکن است جرم و جنایتی برای فرد اتفاق افتاده باشد
علت مرگ باید طبیعی باشد و حادثه ای در مرگ فرد دخیل نباشد
برای صدور گواهی فوت ، خانواده فرد نباید هیچ نارضایتی به فرد داشته باشند
جسد فرد فوت شده باید کاملا احراز هویت شود
جسد به طور کامل معاینه شود و از نظر آثار تروما ، خفگی ، شکستگی ، در رفتگی ، چاقو خوردگی یا گلوله خوردگی و … بررسی گردد ، زیرا پزشک بدون معاینه فرد ، اجازه صدور گواهی فوت را ندارد