گفتار درمانی و شنوایی سنجی منزل تهران و کرج یکی دیگر از خدمات شرکت خدمات پرستاری رز می باشد. در ادامه توضیحاتی را در این باره خدمت شما ارائه خواهیم داد. همچنین در صورتی که قصد انجام شنوایی سنجی در منزل و یا گفتار درمانی در منزل تهران و کرج را دارید می توانید از طریق شماره تماس های زیر اقدام نمایید.
نشانی دفتر : تهران ، منطقه ۲۲ ، شهرک گلستان ، بالاتر از میدان اتریش ، بلوار لاله ، لاله سوم غربی ، پلاک ۲۶ ، واحد ۱
کم شنوایی
یکی از مشکلات مادرزادی که ممکن است بعضی از افراد به آن دچار شوند، کم شنوایی می باشد. همچنین ممکن است افرد سالمند نیز به آن دچار شوند. کم شنوایی ممکن است به صورت خفیف ، متوسط ، شدید یا عمیق باشد که هر کدام از این ها ممکن است مداخلات درمانی خود را داشته باشند.
جهت غربالگری شنوایی می شود به مراکز شنوایی سنجی مراجعه کرد. غربالگری شنوایی نوزادان در زمان تولد و در سه ماه اول زندگی اهمیت بالایی دارد. با سریع تشخیص دادن کم شنوایی می توان پروسه درمانی را در زمان کمتری آغاز کرد تا در آینده کودک مشکلات کمتری داشته باشد.
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
انواع کم شنوایی
کم شنوایی حسی – عصبی
آسیب سلول های حسی در حلزون گوش دلیل رخ دادن این نوع کم شنوایی می باشد. این اختلال ممکن است خفیف یا شدید باشد. فرد مبتلا به این کم شنوایی می تواند با کاشت حلزون شنوایی طبیعی داشته باشد.
کم شنوایی انتقالی
دلیل این نوع کم شنوایی وجود اختلال در گوش درونی یا گوش میانی است که مانع هدایت صدا ها به صورت صحیح می شود. این نوع کم شنوایی به صورت خفیف هم امکان دارد رخ دهد که با تجویز سمعک، درمان دارویی و یا در مواردی جراحی قابل درمان می باشد.
کم شنوایی عصبی
این نوع کم شنوایی به دلیل آسیب اعصاب شنوایی رخ می دهد و به طور معمول به صورت دائمی رخ می دهد. در چنین مواردی تجویز سمعک و یا کاشت حلزون شاید نتواند به بهبود شرایط فرد کمک نماید ولی شاید ایمپلنت ساقه مغز شنوایی ( AMI ) بتواند به درمان این نوع کم شنوایی کمک یکند.
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
گفتار درمانی
گفتار درمانی ( Speech Therapy ) یا پاتولوژی گفتار و زبان ( Speech-Language Pathology ) شاخه ای از علوم توانبخشی است که در آن یک متخصص بالینی به نام گفتار درمانگر ، یا آسیب شناس گفتار و زبان ( SLP ) ، به بررسی ، تشخیص و درمان اختلال های ارتباطی ، اختلال های درکی ، اختلال های صوت و مشکلات بلع می پردازد.
برخی ممکن است به اشتباه تصور کنند که گفتار در مانی شاخه ای از روان شناسی است که از طریق صحبت کردن با فرد به اصلاح اختلال های رفتاری او می پردازد. برخی هم ممکن است فقط گفتار درمانی را محدود به اصلاح اختلال های تلفظ بدانند.
شاید بشود گفت که گفتار درمانی یک برنامه برای مشکلات زبان و یا مشکلات گفتاری است. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مرتبط با بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارتند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن گفتار به دلیل لکنت، تکرار صداها یا هجاهای طولانی است. بسیاری از این موارد را می توان به وسیله گفتار درمانی ، درمان کرد.
گفتار درمانگر ( Speech Therapist ) یا پاتولوژیست گفتار و زبان ( Speech-Language Pathologist ) به فردی گفته می شود که به ارزیابی ، تشخیص ، درمان اختلال های مرتبط با گفتار ، زبان و بلع می پردازد.س
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
تفاوت گفتار و زبان
زمانی که فردی صحبت می کند ، بخشی از فرآیند صحبت کردن در مغز او اتفاق می افتد. مانند: انتخاب کلمات ، جمله بندی و … به این فرآیند ذهنی زبان می گویند. بخش دیگری از صحبت کردن هم توسط ریه ، عضلات حنجره ، لب ، عضله زبان و … . باعث تولید صدا و کلمات می شود که به این بخش گفتار می گویند.
مداخله زود هنگام برای گفتار درمانی
یکی از نکات حائز اهمیت در گفتار درمانی ، مداخله زود هنگام می باشد. به عنوان مثال با مداخله زود هنگام در گفتار درمانی می توان از برخی اختلال های خواندن و نوشتن در مدرسه را ، در سنین پیش از مدرسه درمان کرد و یا از شدت آنها کاست.
انواع گفتار درمانی
۱- درمان تلفظ
برای افرادی که دچار خطای صوتی یا جایگزینی صدا هستند که جزئی از یک دسته کامل صدا ها نیستند.
برای افرادی که بیش از یک خطای تلفظی دارند.
افرادی که علاوه بر خطاهای واجی، دارای خطاهای تلفظی هم هستند.
این درمان به صورت مستقیم است :
چیزهایی را که برای تلفظ لازم دارید را به شما می دهد.
با صدا های مجزا شروع می کند ، بعد هجا های بی معنی ، کلمه های تکی ، عبارت ها ، جمله ها ، تمرینات مکالمه ای ساختاری ، مکالمه بدون ساختار.
۲- درمان واجی
برای افرادی که دچار فرایند واجی هستند یا در تولید تمام گروه های صدا مشکل دارند.
گاهی اوقات فهمیدن حرف این بیماران به دلیل خطا های صوتی زیاد دشوار است.
بسیاری از کودکان ممکن است تا سنین مشخصی از فرآیند واجی استفاده کنند ، اما به طور معمول این مورد بین سنین سه تا پنج سال از بین می رود.
درمان این مورد با درمان تلفظ متفاوت می باشد به دلیل اینکه قرار نیست فرد با صدا های مجزا شروع کند. بلکه با جفت کلمه های مشابه ( جفت های کمینه ) از کل کلمه ها شروع کند تا تفاوت بین تولید صحیح و خطای کودک را نشان بدهد.
تمایز کلمه ، تولید در سطح تک کلمه ، عبارت ، جمله ، مکالمه بدون ساختار ، مکالمه ساختاری
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
۳- رویکرد چرخشی یا دوره ای
برای کسی که دارای شرایط زیر می باشد :
گفتارش بسیار دشوار درک می شود.
غالبا صدا های گفتاری را از قلم می اندازد.
بعضی از صدا ها را با بعضی دیگر جایگزین می کند.
از صدا های صامت بسیار متفاوتی استفاده نمی کند.
در این شیوه بجای اینکه کودک روی یک فرآیند واجی آنقدر کار بکند تا به آن مسلط شود. فقط چند جلسه روی یک فرآیند کار می کند و سپس به مرحله بعد می رود. بعد ، فرآیند ها به طور چرخشی و دوره ای تکرار شده و دوباره هدف قرار می گیرند.
قرار است که این رویکرد بازتاب پیشرفت واجی معمولی باشد.
۴- رویکرد واژگان هسته ای
این شیوه برای افرادی می باشد که دارای مشکلات گفتاری بسیار شدیدی هستند ( به عنوان مثال: بی حسی شدید در گفتار ، در دوران کودکی ) یا افرادی که به تمرین توجه کافی ندارند مناسب می باشد. همچنین برای کودکانی که پیشرفتشان در گفتار بسیار کند است و یا به علت مشکلات گفتاری ، چند کلمه فقط می توانند صحبت کنند ، مفید می باشد.
در این شیوه :
لیستی کوتاه از کلمه های متداول ، که کودک در تلفظ آن ها مشکل دارد جمع می شود.این کلمه های به طور جداگانه تمرین می شوند و بعد کودک با هرچه می خواهد بازی می کند تا وقتی که با درمانگر صحبت کند. زمانی که این کلمه ها در گفتگو پیش می آیند ، درمانگر سعی می کند تولید و بیان کردن آن ها را با او تمرین کند.
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
۶- درمان تقابل تضاد کمینه
در این شیوه که ممکن است به عنوان ” جفت های کمینه ” نیز از آن یاد شود. از جفت کلمه هایی استفاده می کند که تنها در یک واج یا یک ویژگی متفاوت هستند ، که نشان دهنده تغییر معنی می باشد. این شیوه تلاشی است جهت ایجاد تضاد هایی که در سیستم واجی کودک وجود ندارد.
۷- درمان تقابل تضاد حداکثری
در این شیوه از جفت کلمه هایی استفاده می شود که در آن یک صدای گفتاری که بوسیله کودک ، شناخته و تولید شده است همراه با صدای حداکثر متضادی که بوسیله کودک ، شناخته و تولید نشده است وجود دارد.
۸- درمان مجموعه خالی
این شیوه ، شبیه به روش تقابل تضاد حداکثری می باشد ، ولی جفت کلمه هایی مورد استفاده قرار می گیرند که حاوی دو صدا با حداکثر تضاد هستند که برای کودک ناشناخته می باشد.
برای انجام شنوایی سنجی در منزل و گفتار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
۹- مداخله قابل فهم گفتار تاتورالیستی
در این شیوه ، خطاهای کودک در طی فعالیت های طبیعی ، زمانی که به احتمال زیاد کودک آنها را تکرار می کند. دوباره گرفته می شوند ، ولی از کودک می خواهند تا آن خطا را دوباره تکرار نکند.